Alfa Romeo keert terug in de Formule 1

Daarmee keert Alfa Romeo na meer dan dertig jaar afwezigheid terug in de koningsklasse van de autosport. De Zwitserse renstal zal vanaf volgend jaar onder de naam Alfa Romeo Sauber F1 Team meedoen aan de Formule 1 Grands Prix. De titelsponsoring maakt deel uit van een meerjarige technische en commerciële samenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo.

“Deze deal met het Sauber F1 Team vormt een belangrijke stap bij het hervormen van het merk Alfa Romeo”, laat Sergio Marchionne, de CEO van Fiat Chrysler weten. “Alfa Romeo zal profiteren van de uitwisseling van technologische en strategische know-how. De engineers en techneuten van Alfa Romeo, die met de Giulia en Stelvio hebben laten zien wat ze in hun mars hebben, zullen op hun beurt hun kennis en ervaring beschikbaar stellen aan Sauber. Ondertussen kunnen fans van Alfa Romeo hun favoriete merk weer aanmoedigen. We zijn vastberaden om een spannend, nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de legendarische sporthistorie van Alfa Romeo."